latinica  ћирилица
05/07/2018 |  15:39 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Novi Grad: U Poljavnicama obezbijeđen posao za 70 tekstilnih radnika

U industrijskoj zoni u Poljavnicama kod Novog Grada obezbijeđen je posao za 70 tekstilnih radnika. U upravi preduzeća kažu da 95 odsto radnica nije imalo kvalifikaciju za posao i da je bila organizovana potrebna obuka.

Dijana Lončina je poljoprivredni tehničar, ali u potrazi za poslom prihvatila je obuku u Konfekciji "Vastil". Uspješno se nakon mjesec i po dana snašla u poslu konfekcionera.

"Zadovoljna sam, dobro ide. Nije teško, ali malo prakse treba. Sve u svemu dobro je", kaže Lončina.

Vlasnik Konfekcije "Vastil" uložio je oko dva miliona maraka u pogon u Poljavnicama. Posao je dobilo sedamdeset radnika.

"Sada smo krenuli sa radom i želim da imamo oko stotinjak djevojaka ,ovdje koje rade", navodi Vasko Fagari, vlasnik Konfekcije "Vastil".

Otvaranje pogona i zapošljavanje izuzetno je značajno za Novi Grad, jer bi to moglo da zaustavi odlazak mladih.

"Ono što je za nas jako važno jeste da je radna snaga u ovom kolektivu mlada i da su to žene, koje su uglavnom bile na Birou i koje su po obrazovanju drugih djelatnosti. Uz angažman samog vlasnika dolazimo do situacije da imamo ozbiljnu proizvodnju", istakao je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

Vlasnik novootvorenog pogona u Poljavnicama najavio je da će do kraja godine omogućiti zapošljavanje još trideset radnika.