X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
07/07/2018 |  12:55 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Okrugli sto o poeziji i muzici Bore Đorđevića

U okviru Sajma knjiga u Andrićgradu danas će biti održan okrugli sto o temi "Јezik, književnost, muzika: poezija i muzika Bore Đorđevića", posvećen ovogodišnjem dobitniku "Velike nagrade Ivo Andrić" koju dodjeljuje Andrićev institut.
Andrićgrad - Sajam knjige - Foto: SRNA
Andrićgrad - Sajam knjigeFoto: SRNA

Okrugli sto biće održan u Andrićevom institutu sa početkom u 15.00 časova a, osim laureata, učestvovaće i profesori sa mnogobrojnih fakulteta, veliki poznavaoci Đorđevićevog opusa.

Večeras u 22.00 časa na stadionu u Andrićgradu biće održan koncert rok-grupe "Riblja čorba".

Sutra, posljednjeg dana Trećeg sajma knjiga, u 12.00 časova predviđeno je predstavljanje zbornika radova grupe autora "Govori srpski, piši ćirilicom" i časopisa "Nova Zora" /brojevi za 2018. godinu/.

U 19.00 časova na Trgu Nikole Tesle biće upriličena ceremonija dodjele nagrada za izdavački poduhvat i svečano zatvaranje sajma, u 20.00 časova biće održan koncert vokalnih solista Nadežde Krigine i Nikolaja Јerohina, a u 21.00 čas glumica Anđelka Prpić izvešće monodramu "Šta me snađe".

U Andrićgradu 2. jula počeo je Treći sajam knjiga, još jedna od velikih ideja Emira Kusturice koja ima za cilj predstavljanje produkcije izdavača iz Republike Srpske, Srbije i svijeta, kao i izdavača obrazovne, školske i stručne literature i izdanja iz oblasti religije i teologije.

Organizator Trećeg sajma knjiga je Andrićgrad u saradnji sa Andrićevim institutom i Beogradskim sajmom knjiga, uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.