latinica  ћирилица
25/07/2018 |  19:29 ⇒ 26/07/2018 | 07:31 | Autor: RTRS

Cvijanović u Vašingtonu - sastanci sa administracijom američkog predsjednika (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović službenu posjetu Vašingtonu počela je susretom sa najbližim saradnicima predsjednika SAD-a, Donalda Trampa - savjetnicom Kelien Konvej, pres sekretarom Bijele kuće Sarom Hakabi Senders, te Korijem Levandovskim, bivšim šefom pobjedničke Trampove kampanje iz 2016. godine i savjetnikom za Trampovu kampanju za reizbor 2020. godine.

Osim niza sastanaka, Cvijanovićeva prisustvuje i centralnoj svečanosti koja se održava u američkom Kongresu, povodom obilježavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće.

Intervju sa premjerkom Cvijanović možete pogledati i na našem Јutjub kanalu:

Kelien Konvej

Kelien Konvej bila je šefica predizborne kampanje američkog predsjednika, a nakon njegove pobjede izabrao ju je za savjetnicu u Bijeloj kući. Konvej je bila treći šef Trampove kampanje i odaju joj se priznanja za njegovu pobjedu u novembru, poslije čega je bila savjetnica u timu za preuzimanje Bijele kuće.

Željka Cvijanović i Kelien Konvej

Trampov tim je tada saopštio da će Konvej "sarađivati s visokim rukovodstvom" u Bijeloj kući da "efikasno prenosi poruke i izvršava zakonodavne prioritete i postupke administracije".

Kori Levandovski

Američki izborni strateg i politički komentator Kori Levandovski, je godinu i po radio kao menadžer kampanje predsjednika SAD Donalda Trampa, predvodio je Trampovu kampanju od januara 2015. do juna 2016. godine.

Željka Cvijanović i Kori Levandovski

Dok je radio za Trampa, moto Levandovskog je bio "Pustite Trampa da bude Tramp". Levandovski je i prije Trampa, skoro 20 godina, radio kao politički operativac u SAD.

Sara Hakabi Sanders

Sara Hakabi Sanders prošle godine je stupila na dužnost portparola Bijele kuće. Ima 34 godine, rodom je iz Arkanzasa i važi za iskusnu političarku, a u možda najteži posao na svijetu - predstavljanje predsjednika SAD Donalda Trampa - unosi zajedljivu duhovitost.

Željka Cvijanović i Sara Hakabi Sanders

Kćerka je Majka Hakabija, koji je bio kandidat za predsjedničku nominaciju na republikanskim unutarstranačkim izborima 2008. i 2016, godine a još kao tinejdžerka predvodila je političku kampanju koja je njenom ocu donijela mjesto guvernera Ajove.