X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
11/09/2018 |  17:19 ⇒ 17:23 | Izvor: SRNA

Četvorica migranata počinila osam krivičnih djela

Na području Bihaća od 6. do 10. septembra počinjeno je najmanje osam krivičnih djela u kojima su učestvovali migranti, četvorica su ih privedena, od kojih su dvojica prebačena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, saopšteno je danas iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

U četvrtak, 6. septembra, policijskoj stanici obratilo se lice čiji su inicijali Dž.O, koji je prijavio krađu bicikla, dok se u petak, 7. septembra, policijskoj stanici obratio F.I, koji je prijavio da mu je otuđena ručna torbica sa ličnim dokumentima, 600 KM i mobilnim telefonom.

Istog dana policijskoj stanici V.V. je prijavila provalu u trgovačku radnju u kojoj su oštećeni fiskalna kasa, drveni sto i radio uređaj, a garderoba ispreturana, čime je počinjeno krivično djelo teška krađa u pokušaju.

U subotu, 8. septembra, lice čiji su inicijali M.N. policiji je prijavilo krađu bicikla, a istog dana V.E. je prijavila da joj je u ugostiteljskom objektu otuđen mobilni telefon.

Takođe u subotu, 8. septembra, M.M. se obratila policiji da joj je otuđena ručna torbica u kojoj su se nalazili mobilni telefon, dokumenti, ključevi putničkog motornog vozila i 70 KM.

U nedjelju, 9. septembra, lice H.K. prijavilo je da je zatekao migranta u svom putničkom motornom vozilu te da mu je razbijeno bočno vjetrobransko staklo.

U toku uviđajnih radnji policijski službenici zatekli su još jedno vozilo, vlasništvo Dž.Dž, sa razbijenim vjetrobranskim staklom.

Tokom jučerašnjeg dana lice S.Z. prijavilo je policiji da su mu iz putničkog motornog vozila otuđeni mobilni telefon, lični dokumenti, novac i dvije šteke cigareta.

Preduzimajući niz operativno taktičkih mjera i radnji policija u Bihaću došla je do saznanja da su krivična djela počinili migranti, a riječ je o licima koja nisu posjedovala potvrde o iskazanoj namjeri za dobijanje azila u BiH.

Prema podacima koja su dala ta lica, riječ je o Z.A.M /19/ iz Libije, koji je počinio četiri krivična djela, a po jedno krivično djelo počinili su njegovi sunarodnici B.H /18/, H.B. /22/ i A.Z /29/.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela koja su navedena lica počinila, a o svemu je obaviještena Služba za poslove sa strancima BiH od koje je zatraženo da se sva četri lica izmjeste u imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, ali su zbog malih smještajnih kapaciteta izmješteni samo Z.A.M i A.Z.