X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/10/2018 |  13:17 | Izvor: SRNA

Podgoričanin prevozio 14 Pakistanaca na granicu sa BiH

Podgoričanin Dražen Đokić /40/ uhapšen je zbog sumnje da je na putnom pravcu Nikšić-Trepča-Crni Kuk, u mjestu Muževice, krijumčario migrante porijeklom iz Pakistana ka granici sa BiH i za tu uslugu dobio novčanu naknadu pojedinačno od svakog od migranata.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Iz policije je saopšteno da se 14 migranata, državljana Pakistana, nalazilo u njegovom vozilu "lend rover diskaveri", u dijelu gdje se u vozilu nalaze zadnja sjedišta, koja su bila izbačena, kao i kompletan zadnji dio vozila koji je bio preuređen za prevoz većeg boja lica. Takođe, zadnja i bočna stakla su na vozilu bila zatamljena kako se ne bi vidjela unutrašnjost vozila.

Državljani Pakistana i Đokić su sprovedeni u službene prostorije Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i predati inspektoru za strance. Pakistanci su kod sebe posjedovali potvrde Direkcije za azil iz Podgorice.

Đokić je tom prilikom rekao da je za novčanu naknadu trebalo da izvrši prevoz migranata do granice sa BiH.

Migranti je trebalo za prevoz da plate po 20 evra. Za dalji tok vožnje do neposredne blizine granice vozač je zahtijevao da mu se plati još 200 evra, na šta su oni pristali.

Đokić se tereti da je izvršio krivično djelo krijumčarenje ljudi.