latinica  ћирилица
05/10/2018 |  16:19 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

Predsjednik Dodik ispunio obećanje, radnici preduzeća "Orao" primili platu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ispunio je svoje obećanje i danas je radnicima Akcionarskog društva za proizvodnju i remont turbo-mlaznih motora "Orao" u Bijeljini isplaćena jedna plata koja je kasnila, rekao je šef finansija i računovodstva u firmi Nenad Prodanović.
"Orao" Bijeljina - Foto: RTRS
"Orao" BijeljinaFoto: RTRS

Tokom zajedničke posjete "Orlu" sa ministrom odbrane Srbije Aleksandom Vulinom 20. septembra, Dodik je rekao da je ponosan što Srpska ima ovakav proizvodni kapacitet i najavio da će Vlada doznačiti sredstva za isplatu jedne plate, nakon što su radnici kompanije ranije odlučili da sačekaju jednu platu da bi se mogla kupiti neophodna oprema za proizvodnju.

"To je znak našeg odnosa prema svim njihovim naporima i njihovom istrajavanju", naveo je Dodik.

Podsjećajući na dato obećanje, Prodanović je rekao novinarima da je djelatnost ove firme specifična i da su izuzetno skupa ulaganja da bi se održavao korak u trci sa tehnologijom, zbog čega se uprava rješavala za nabavku tehnički sredstava da bi se pratio taj korak.

Direktor "Orla" Milan Prica rekao je tokom posjete Dodika i Vulina da se niko od 396 radnika nije bunio zbog odluke uprave da se sačeka sa isplatom plate, kako bi se nabavila neophodna oprema za rad.

Novac koji je predsjednik Republike tada obećao radnicima "Orla" Vlada Republike Srpske juče je doznačila Privrednom društvu "Orao" kao jednokratnu finansijsku pomoć od 400.000 KM, s ciljem očuvanja proizvodnje i zaposlenosti.

"Orao" je, prema odluci Vlade Srpske iz 2017. godine, određen kao društvo od strateškog značaja za Republiku Srpsku.