X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/10/2018 |  14:57 ⇒ 15:10 | Izvor: TANЈUG

Crna Gora pravi spisak nepoželjnih Srba, među njima i patrijarh Irinej?

Zvanična Podgorica sprema spisak osoba iz Srbije kojima će zabraniti ulazak u zemlju, piše B92 pozivajući se na crnogorske "Dnevne novine".
Crna Gora (arhiv) -
Crna Gora (arhiv)

List u tekstu "Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate", navodi da su sve učestaliji napadi na Crnu Goru koji dolaze iz Srbije i kako navode na jednoj strani je zvanična Srbija koju predstavlja predsjednik Aleksandar Vučić, a na drugoj brojni pojedinci, mediji, analitičari, istoričari i predstavnici crkvenih krugova.

Iako za sada nema zvaničnih reakcija iz Podgorice, sve se to, kako navodi list, vidi i biqeži, i navode da je već napravljen spisak osoba kojima će u najskorijem vremenskom periodu biti zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Na toj listi su, navodno, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici nekih tabloida ali i jedan "poznati TV voditelj".

Kao oni koji nisu odoqeli blaćenju Crne Gore navode se i TV Pink, ali i TV Prva zbog priloga o plakatima koji su se pojavili u Crnoj Gori "Nikad više 1918.", kao i gostovanja istoričara Čedomira Antića u emisji TV Prva.

Kako se navodi, na listi se našao i sam patrijarh SPC Irinej zbog "skandalozne izjave da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo pod NDH i osmanlijama".

Prema tumačenju lista, navodna hajka iz Srbije dolazi iz dva razloga - što se tako u Srbiji skreće pažnja s pitanja rješavanja problema Kosova, kao i zbog toga što se približava obilježavanje 100. godišnjce Podgoričke skupštine, prenosi B92.