X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
11/10/2018 |  16:17 ⇒ 16:26 | Izvor: RTRS

"SDA je svoje birače preusmjerila Komšiću"

Na dan održavanja opštih izbora u BiH, SDA je nakon 15.00 časova preusmjerila glasove svojih birača Željku Komšiću, tvrdi izvor portala Dnevnik.ba.
Bakir Izetbegović - Foto: klix.ba
Bakir IzetbegovićFoto: klix.ba

Od 15.00 do 19.00 časova u nedjelju, 7. oktobra, kada su trajali opšti izbori u BiH, izvršeno je preusmjeravanje glasova birača SDA za Željka Komšića, tvrdi izvor portala Dnevnik.ba.

Prema informacijama sagovornika ovog portala, SDA je zahvaljujući aplikaciji koju je izradila, a putem koje su se u izbornoj noći pratili rezultati izbora, utvrdila kako se do 15.00 časova završila bitka između njihovog kandidata, Šefika Džaferovića i Denisa Bećirovića (SDP), te su nakon 15.00 časova mogli mirno da počnu provoditi inžinjering.

Sagovornik portala tvrdi, da je biračima SDA nakon 15.00 časova, pa sve do 19.00 časova, SMS porukama objašnjavano kako treba da glasaju za Željka Komšića, kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što su i učinili.

Osim toga, analizom rezultata na službenoj stranici CIK BiH, jasno se vidi da je Željko Komšić glasove dobio u bošnjačkim biračkim mjestima širom Srednje Bosne: vehabijskom selu nadomak Busovače, te utvrđenjima SDA u Novom Travniku i Travniku, tačnije, Opari, Han Biloj, Mehuriću.

Izvor: Dnevnik.ba