latinica  ћирилица
23/10/2018 |  12:17 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Ognjenović: Sačuvaćemo tim do Tokija 2020!

Kapiten ženska odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović kaže da će sa trakom predvoditi ekipu u pohodu na olimpijsko zlato u Tokiju 2020. godine.

Ognjenović je dodala da bi bila velika šteta da isti tim ne bude zajedno u Tokiju, posebno što ima veliki motiv da dođe do nasjajnijeg odličja na najvećem takmičenju.

"Sigurna sam da ćemo se održati dvije godine zajedno. Nisam neko ko voli da najavljuje bilo šta, tako je bilo i poslije Rija kada sam rekla da potencijalno možda preskačem Evropsko prvenstvo, ali sam vjerujem da se ekipa neće mijenjati. Reprezentacija je stvar koja svaka od nas igra iz ljubavi, a Olimpijske igre najveće sportsko takmičenje. Prava šteta bi bila da se ova generacija ne okupi tamo i ne osvoji najsjasnije odličje", rekla je Ognjenović.

Ona je istakla da je logičan slijed događaja zlato u Tokiju jer je jedino koje nedostaje uz evropsko i svjetsko, nakon što su bile srebrne u Riju.

"Mi najbolje znamo koliko su dvije godine kratak period iako djeluje da je Tokio daleko. To je vremenski period koji za sportiste brzo prođe. Ova genecija je sazrela zajedno i na pravom putu je da osvoji sve što se može osvojiti, ne vidim razlog da tako ne bude".

Ipak, srpske odbojkašice bi da uživaju u velikom uspjehu, najvećem na Svjetskim prvenstvima gdje je do sada osvojena samo jedna bronza prije 12 godina.

"I dalje nismo svjesne istorijskog uspjeha, i dalje ne vjerujemo šta se desilo", poručuje Maja.

Ona se prisjetila čuvenog poena, vjerovatno odlučujućeg, u petom setu finala protiv Italije za 14:12 koji je baš Ognjenović dala iz smeča.

"Taj poen je bio ključan u utakmici prepunoj naboja, jako emotivnoj i sa puno uspona i padova sa obje strane. Meni je posebno drago što smo bile dominantnije u petom setu, njima je ponestalo energije. Lopta je po nekoliko puta u jednom poenu prelazila sa jedne na drugu stranu, a ohrabrilo me to kako smo slavile svaki poen. Vidjelo se da imamo snage".

Kao najzaslužnijeg za zlato u Јapanu označila je selektora Zorana Terzića.

"Terzić je najzaslužniji za astronomski uspeh. Nije čovek koji pokazuje emocije, ali se vrlo lepo videlo da je najzadovoljniji na svetu", zaključila je Ognjenovićeva.