latinica  ћирилица
24/10/2018 |  11:36 ⇒ 13:53 | Autor: ATV

Sandić: Mi popravimo, Stanivuković ode i predstavi se kao "spasilac"

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić optužio je odbornika PDP-a Draška Stanivukovića za medijsku zloupotrebu nedavnog problema u vezi sa pucanjem vodovodne cijevi u naselju Česma i za lažno predstavljanje ovog incidenta kao "posljedicu loše rekonstrukcije ove saobraćajnice".
Slaviša Sandić (Foto:Atvbl) -
Slaviša Sandić (Foto:Atvbl)

Tokom današnje sjednice Gradske skupštine, načelnik Sandić prozvao je Stanivukovića da je iskoristio pucanje jedne vodovodne cijevi, koja nema apsolutno nikakve veze sa nedavnom rekonstrukcijem Ulice Petra Velikog u Česmi, da bi to predstavio kao "loše izvedenu saobraćajnicu".

"Ta cijev je pukla na dubini od jednog metra, a radovi na tom putu su izvođeni do dubine od 50 centimetara. Ova činjenica najbolje govori o tome da je riječ o neistinima, koje Stanivuković ponavlja po ko zna koji put", rekao je Sandić.

On je ukazao da je Stanivuković u svojim video snimcima, koje prati veliki broj korisnika društvenih mreža, u više navrata,  iskoristio situaciju gdje su nadležne gradske službe uočile neki problem i naložile njegovo otklanjanje, da bi došao neposredno prije popravke i to iskoristio za svoju promociju.

"I to se nije desilo jednom, nego više puta", rekao je Sandić, u odgovoru na Stanivukovićevo pitanje u vezi sa saobraćajnicom Petra Velikog u Česmi.

Ove prozivke dolaze samo nekoliko dana nakon što je na Fejsbuku izbio pravi "mali rat" između dvojice najmalđih odbornika - Momčila Antonića iz SNSD-a i Stanivukovića iz PDP-a. Antonić je, naime, prozvao Stanivukovića da je tragediju porodice Dragičević iskoristio za prikupljanje političkih poena ali i da, po oprobanom scenariju, koristi situaciju gdje gradske vlasti saniraju neki problem da se pojavi i sebe predstavio kao "čovjeka koji ukazuje i rješava probleme."

"Grad raspiše tender za sanaciju pasarele, on plati tu informaciju, ode na pasarelu i snimi ,,pogledajte u kakvom nam je stanju pasarela, naša djeca ovda ne mogu ići u školu", pasarela se po planu sanira, on izađe i kiti se ,,gradskim perjem". Grad raspiše tender za sanaciju lifta za invalide, on plati informaciju i ode snimiti ,,naši invalidi ne mogu u bioskop, ne radi im lift", lift se po planu sanira, on opet snima i kiti se 'gradskim perjem' i tako desetine puta! Obični lažov i manipulator koji se predstavlja kao borac za djecu, invalide i 'sve naše građane'", napisao je Antonić na svom profilu na Fejsbuku.