latinica  ћирилица
24/10/2018 |  14:32 | Autor: RTRS

Novi Grad: Prisustvo migranata usložnjava bezbjednosnu sitauciju

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da sprovođenje najavljene odluke o zaustavljanju daljeg priliva migranata u Unsko-sanski kanton usložnjava bezbjednosnu situaciju na području ove opštine.
Miroslav Drljača - Foto: SRNA
Miroslav DrljačaFoto: SRNA

Drljača je rekao Srni da Policijska stanica Novi Grad čini sve da ne dođe do neke krizne situacije nakon što je jutros policija Unsko-sanskog kantona između Blatne i Bosanske Otoke izvela 12 migranata iz autobusa na redovnoj liniji Banjaluka-Bihać.

"Ukoliko se istraje u namjeri da im se ne dozvoli ulazak na područje Unsko- sanskog kantona, tražimo od policijskih struktura da bude razriješena ova situacija s obzirom da su migranti, praktično, na entitetskoj granici, dvadesetak kilometara od gradskog područja. Opština Novi Grad nema ni smještajne ni materijalne kapacitete za smještaj migranata i njihovo prisustvo na području naše opštine dovelo bi do problema", rekao je on.

Drljača je naveo da građani koji žive u naseljima koja se u blizini entiteske granice treba da budu oprezni i da, ukoliko primijete kretanje migranata, o tome obavijeste Policijsku stanicu Novi Grad.

Danas je pojačano prisustvo policije s obje strane entitetske granice, a migranti su primijećeni na Unskoj pruzi kod Bosanske Otoke.