latinica  ћирилица
24/10/2018 |  22:50 ⇒ 25/10/2018 | 07:37 | Autor: RTRS

Breša za prvi poraz u sezoni!

U četvrtom kolu Evrokupa košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Breši 69:61.

Nevjerovatno je Zvezda otvorila meč, lako su pronalazili riješenja u napadu, pogađali su sve šuteve, dok je Breša sa druge strane bila veoma neorganizovana, pa je za tili čas šampion Srbije stekao ogromnu prednost.

Nakon samo pet minuta igre u prvom periodu, rezultat je bio 24:2 u korist "crveno-bijelih", Bili Beron je ubacio 13 poena, gotovo nestvaran početak za srpski tim. Malo po malo gosti su topili deficit, na prvi odmor otišlo se sa +16 u korist Zvezde.

A onda, horor igra srpskog šampiona, usledila je serija domaćina od 14:1, Zvezda je u tom periodu imala 10 izgubljenih lopti.

Tražio je Tomić dobitnu petorku, ali je nije pronalazio, Breša dolazi i do preokreta i na odmor odlazi sa prednošću od pola koša, bilo je 39:38 za domaćina.

Treći kvartal dobro otvaraju "crveno-beli", vezuju šest poena i dolaze do nove prednosti.

Ipak, ponovo je usledio pad u igri Zvezde, postižu još samo šest poena do kraja kvartala, Breša se razigrala, a nakon trojke Alena u poslednjim sekundama domaćin odlazi na poslednji odmor sa šest poena prednosti.

Tvrda igra na obje strane u nastavku utakmice, Breša je uspijevala da zadrži prednost, iskusni Dejvid Mos je pravio velike probleme odbrani "crveno-belih", u kriznim situacijama je pronalazio dobra rešenja i tako održavao prednost italijanskog sastava.

Srpski šampion je u prvom kvartalu ubacio 31 poen, u ostatku susreta ubacili su 30 poena, meč su završili sa 18 izgubljenih lopti.

Јedini raspoložen u ekipi Crvene zvezde bio je Bili Beron sa 22 poena, dvocifren još samo Faje sa 11 poena.

U ekipi Breše 15 poena Beverlija, 11 poena su upisali Mos i Brajon Alen.