latinica  ћирилица
30/10/2018 |  12:59 ⇒ 14:25 | Autor: SRNA

Cvijanović: Zagovornik sam jedinstvenog nastupa na nivou BiH

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je zagovornik jedinstvenog nastupa predstavnika Republike Srpske na nivou BiH.

"Uvijek sam bila zagovornik ovakvog odnosa. Čak i onda kada nije moguće uspostaviti formalnu koaliciju dobro je da stvari budu usaglašavane, jer u prethodnom četvorogodišnjem periodu vidjeli smo kako to može loše da izgleda ukoliko nemate jedinstvene pozicije koje dolazi iz institucija Srpske i predstavnika koji su na nivou BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da je sada sjajno vrijeme da sve bude poboljšano i da se na nivou BiH radi za Republiku Srpsku.

"Potrebno je pokazati da smo jedan tim, bez obzira na političke partije i opšti interes mora u sve tome da nas veže. Važno je kako se nastupa na nivou BiH i prema drugima, ne samo štiteći svoje interese. Niko u Srpskoj nije neko ko razmišlja na koji način treba da nanese štetu nekome drugom, bilo da je riječ o konstitutivnom narodu ili partijama", kaže Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, neophodno je poštivati princip razgovora i dogovora, ali i realnosti.

"Da biste imali princip razgovora i dogovora sa svim partnerima u okviru BiH morate imati jedinstven stav iz Srpske. Želim da vjerujem da je to moguće, ali nam tu ne idu na ruku silni procesi koji su otvoreni u opoziciji, a posebno SDS-u", rekla je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Kada je riječ o koaliciji SNSD, DNS, SP, Cvijanovićeva kaže da će nastaviti sa radom i da tu nema nikakve dileme.