latinica  ћирилица
06/11/2018 |  08:36 ⇒ 11:32 | Autor: SRNA

Rogatica: Dva lica lišena slobode, pronađeni ukradeni automobili (VIDEO)

Dva lica, lišena slobode nakon policijske akcije u Rogatici, u nadležnosti su MUP-a Kantona Sarajevo, na kriminalističkoj obradi, potvrdila je Srni portparol Tužilaštva tog kantona Azra Bavčić.
Sipa - Foto: RTRS
SipaFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros je potvrđeno da su pripadnici te uprave učestvovali u akciji pronalaženja ukradenih vozila na području opština Rogatica i Sokolac, u okviru koje su slobode lišena tri lica.

Јedno od uhapšenih lica je već ranije poznato policiji nakon hapšenja u okviru akcije "Volan", najveće dosadašnje istrage u BiH usmjerene protiv automafijaša.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozilo "rejndž rover" ukradeno 12. septembra na području Kantona Sarajevo.

U julu prošle godine Tužilaštvo BiH saopštilo je da je u saradnji sa policijskim agencijama uspjelo da "razbije" četiri organizovane kriminalne grupe koje se sumnjiče za krađe automobila na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog, te Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona još od 2011. godine.

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo Adis Šehović /43/ i Davor Vujinović /46/ ubijeni su u petak, 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su tokom redovne patrole naišli na lica koje su pokušavale da ukradu automobil golf hrvatskih registarskih oznaka.