latinica  ћирилица
06/11/2018 |  20:46 | Autor: RTRS

GO SP Banjaluka: Odličan izborni rezultat temelj za dalji rast

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka zaključio je na današnjoj sjednici, na kojoj su analizirani rezultati opštih izbora, da je u Banjaluci postignut odličan rezultat koji predstavlja čvrst temelj za buduće djelovanje i dalji rast.
GO Socijalističke partije Banjaluka - Foto: RTRS
GO Socijalističke partije BanjalukaFoto: RTRS

Nakon potvrđenih rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije, Socijalistička partija u Banjaluci je ostvarila rast od 61,51 odsto u odnosu na opšte izbore 2014. godine za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i 69,58 odsto za Parlamentarnu skupštinu BiH, što predstavlja značajan uspjeh, zaključeno je na sjednici.

Ubjedljiva pobjeda zajedničkih kandidata koalicije za predsjednika Republike Srpske, odnosno člana Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović i Milorada Dodika, takođe je ocijenjena kao veliki uspjeh, ali i kao jasan znak da su građani Srpske opredijeljeni za sigurnu i slobodnu Republiku Srpsku.

GO SP Banjaluka (Foto: RTRS)

Јedan od zaključaka Gradskog odbora SP je i da na osnovu rezultata, ovaj odbor očekuje učešće svojih predstavnika u najvišim organima izvršne i zakonodavne vlasti, te da ne bi bilo nezasluženo da jedno od ministarskih mjesta u budućoj Vladi Srpske pripadne upravo banjalučkim socijalistima.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o provedenoj kampanji za opšte izbore u Banjaluci, a Izvršni odbor je dobio zadatak da formira radnu grupu koja će analizirati rad mjesnih i reonskih organizacija SP tokom kampanje na području Banjaluke, te predložiti mjere za poboljšanje funkcionisanja Gradske organizacije SP.

Istaknuta je i velika podrška rukovodstva Socijalističke partije gradskoj organizaciji SP Banjaluka tokom kampanje, a zaključeno je da postoji prostor za rast i za još veći uticaj ideja i politika Socijalističke partije u društvu.