latinica  ћирилица
08/11/2018 |  08:37 | Autor: SRNA

Promocija doktora nauka

Na Univerzitetu u Banjaluci danas će biti promovisana 32 doktora nauka, koji su tu titulu stekli u proteklih godinu dana. Promociji, koja će biti održana u okviru obilježavanja Dana Univerziteta, prisustvovaće rektor Radoslav Gajanin.
Univerzitet u Banjaluci - Foto: SRNA
Univerzitet u BanjaluciFoto: SRNA

Svečana promocija doktora nauka zakazana je za 12.00 časova, saopšteno je iz Univerziteta.

U Banjaluci je juče održana svečana akademija povodom 43 godine rada Univerziteta u ovom gradu, dok je za sutra planirana mini konferencija na kojoj će biti predstavljena naučna dostignuća radnika Univerziteta, pri ćemu će najbolji biti novčano nagrađeni.

Za 87 studenata i radnika Univerziteta poginulih u odbrambeno-otadžbinsakom ratu u utorak je služen pomen i položeni su vijenci na Spomen-ploču u Banjaluci.

Univerzitet u Banjaluci osnovan je 7. novembra 1975. godine, vodeća je visokoškolska obrazovna institucija u Srpskoj i danas ima 17 fakulteta. Na Univerzitetu u Banjaluci od njegovog osnivanja do danas diplomiralo je više od 30.000 studenata.

Banjalučki Univerzitet na najnovijoj "Vebometriks" rang-listi zauzima drugo mjesto na listi univerziteta iz BiH, odmah nakon sarajevskog, dok je u Srpskoj na prvom mjestu kada je riječ o nučnim i projektnim aktivnostima.