latinica  ћирилица
08/11/2018 |  15:39 | Autor: TANЈUG

Beogradskom maratonu nagrada Svjetskog udruženja uličnih trka

Beogradski maraton (Foto: bgdmarathon.org) -
Beogradski maraton (Foto: bgdmarathon.org)

Beogradski maraton biće nagrađen najznačajnijim priznanjem u oblasti maratona i uličnih trka – nagradom "AIMS Social Award", koja će mu biti uručena u Atini, rodnom mjestu maratona, 9. novembra. "AIMS" je Svjetsko udruženje maratona i uličnih trka, koje broji 447 najznačajnijih trkačkih događaja iz 117 zemalja svijeta.

Nagradom se odaje priznanje za rad sa takmičarima sa invaliditetom, ali i za sve ostale društvene inicijative, a nagrada je ustanovljena kako bi se podstaklo ostvarivanje milenijumskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija.

Dodjela je planirana u toku šeste godišnje Gala dodjele priznanja AIMS, kada će biti uručene još četiri svjetske nagrade za 2018. godinu: za najboljeg maratonca, najbolju maratonku, životno djelo i Zelena nagrada.

AIMS je Svjetsko udruženje maratona i uličnih trka, koje broji 447 najznačajnijih trkačkih događaja iz 117 zemalja svijeta, među kojima su i najpoznatiji i najveći svjetski maratoni poput Njujorškog, Bostonskog, Berlinskog, Čikaškog, Pekinškog, Tokijskog, Pariskog, Moskovskog i mnogih drugih.

Beogradski maraton je član AIMS od 1990. godine.