latinica  ћирилица
10/11/2018 |  18:10 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Akcija "Target"- Uhapšena tri lica zbog trgovine drogom

Dan u Banjaluci počeo je policijskom akcijom "Target", tokom koje su pripadnici Policijske uprave priveli tri lica, zbog sumnje za proizvodnju i prodaju opojnih droga. U pretresu stambenih, pomoćnih objekata i automobila, koje koriste osumnjičeni, oduzeta je i veća količina opojnih droga, ali i predmeti za njihov uzgoj i proizvodnju.

218 grama spida, 131 gram ekstazija i gotovo dva i po kilograma skanka – to je ulov banjalučke policije u akciji "Target" usmjerenoj ka suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Rezultat akcije je i troje uhapšenih inicijala L.T, V.S, i A.D. Nezvanično, riječ je o Luki Tomaševiću, Vladimiru Sumonji i Aleksandri Dragišić, koja, zbog nedostatka osnova za krivičo djelo, jedina nije predana Tužilaštvu.

I Tomašević i Sumonja odranije su poznati policiji, prvi zbog manjih prestupa.

U dosijeu Sumonje teška su krivična djela zbog kojih je u više intervala u zatvoru proveo oko šest godina – između ostalog, od oštećenja tuđe stvari, sprečavanja službenog lica u obavljanju dužnosti, do proizvodnje i prometa opojnih droga.

Osumnjičeni su od za sada neidentifikovanog lica ilegalno nabavljali veće količine opojne droge spid, ekstazi i marihuane, koju su skrivali u vikend-kući u vlasništvu G.D. čije korišćenje im je omogućila kćerka vlasnika, inicijala A.D.

U navedenoj vikendici osumnjičeni su vagali, prepakivali u manja pakovanja i spremali pomenute opojne droge za krajnju prodaju.