latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:53 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Bijeljinska biblioteka "Filip Višnjić" daje veliki popust na godišnju članarinu

Povodom obilježavanja Dana biblioteke, bijeljinska Narodna biblioteka "Filip Višnjić", koja ima najveći broj članova u Srpskoj, omogućila je svim građanima veliki popust na godišnju cijenu članarine. Od ranih jutarnjih časova pristižu građani, pa se očekuje da će ove godine biti oboren prošlogodišnji rekord od 5. 450 članova.

Do 19 časova osnovci mogu da se učlane u biblioteku za jednu marku umjesto za pet, a srednjoškolci, studenti i ostali građani za simbolične tri marke, umjesto deset ili dvadeset kolika je puna cijena.

Anketirani čitaoci istakli su da je knjiga najbolji prijatelj, naročito u dugim zimskim noćima.

Ova akcija prvi put je organizovana 2012. godine, kada se za jedan dan učlanilo 1. 176 građana, a prošle godine njihov broj je upetostručio.

"Želimo da promovišemo bogatstvo čitanja, bogatstvo knjige i zbog toga možemo reći da smo u posljednjih sedam do osam godina povećali broj članova sa 3.000 na 8.500, koliko smo imali u prošloj godini, a ove ćemo sigurno nadmašiti, kao i broj posjeta", rekao je Јovan Cvjetković, direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Bijeljina.

Prošlu godinu bijeljinska biblioteka završila je sa 165.000 posjetilaca, a ove godine će, kažu, imati preko 170.000.

Knjižni fond stalno se dopunjava i trenutno ima oko 105.000 naslova.

Biblioteka ima i digitalnu kolekciju starih i rijetkih knjiga, zavičajne zbirke i kutak za slijepa i slabovida lica sa 300 audioknjiga.