latinica  ћирилица
13/11/2018 |  17:16 ⇒ 17:40 | Autor: SRNA

Poništiti oglas za prijem rukovodećih službenika i raspisati novi

Savjet ministara zadužio je Agenciju za državnu službu da poništi javni oglas za prijem rukovodećih državnih službenika u Kancelariji agenta Savjeta ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i da raspiše novi konkurs.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Nakon što je upoznat o informaciji o rješavanju statusa agenta i njegovog zamjenika, Savjet ministara je na današnjoj sjednici zadužio Agenciju da postupi po uputstvima iz presude Suda BiH i dva rješenja Odbora državne službe za žalbe.

Iz Savjeta ministara saopšteno je da je na narednoj sjednici planirano da bude razmatran prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice za razrješenje aktuelnog agenta i njegovog zamjenika, te imenovanje vršilaca dužnosti do okončanja procedure novog javnog oglasa.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripremiće i Savjetu ministara dostaviti na razmatranje za narednu sjednicu Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o agentu Savjeta ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava i Kancelariji agenta, s ciljem usklađivanja sa odredbama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i Odlukom o razvrstavanju radnih mjesta i kriterijumima za opis poslova radnih mjesta u institucijama BiH.

Savjet ministara je usvojio izvještaj o radu za prošlu godinu, koji sadrži aktivnosti koje su ministarstva, između ostalih, sprovela u prošloj godini, u daljem unapređenju regionalne i međunarodne saradnje u procesu pristupanja EU, te ispunjavanju obaveza Savjeta ministara iz Reformske agende.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o osnivanju Organizacionog odbora za učešće BiH na Svjetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai", koja će biti održana od 20. oktobra 2020. do 10. aprila 2021. godine.

Ova svjetska izložba biće jedan od najvećih globalnih događaja od velikog privrednog i kulturnog značaja, a očekuje se predstavljanje oko 200 zemalja, tako da je to još jedna prilika za BiH da promoviše svoje potencijale u oblasti privrede, kulture, turizma i inovacija.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa predsjedavaće Organizacionim odborom u kojem će biti predstavnici nadležnih entitetskih i ministarstava BiH, te Agencije za unapređenje stranih investicija, Spoljnotrgovinske komore BiH i privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH.

Organizacioni odbor će, između ostalog, pripremiti i Savjetu ministara predložiti program učešća BiH na Svjetskoj izložbi "EKSPO 2020".