latinica  ћирилица
14/11/2018 |  13:20 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

Vlada i lokalne zajednice pomažu oboljeloj djeci na Kosmetu

Humanitarnu akciju Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije za liječenje bolesne djece i mladih na Kosmetu podržala je Vlada Republike Srpske, grad Banjaluka, opštine Han Pijesak, Rogatica i Ljubinje, kao i dvadesetak osnovnih i srednjih škola.
Pomoć djeci sa Kosmeta - Foto: SRNA
Pomoć djeci sa KosmetaFoto: SRNA

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da od institucija Srpske ima obećanje da će uvijek podržati srpski narod, a naročito bolesnu djecu i mlade na Kosovu i Metohiji.

- Vlada Srpske je sa 5.000 KM podržala ovu akciju, a imamo obećanje od novoizabrane predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović da će našu akciju podržati i na donatorskoj večeri koju kabinet predsjednika Srpske svake godine organizuje u decembru - naveo je Arlov.

On je izrazio uvjerenje da će do završetka akcije pod nazivom "Za dječiji osmijeh i liječenje bolesne djece sa posebnim potrebama i mladih na Kosovu i Metohiji" imati podršku većine lokalnih zajednica, osnovih i srednjih škola i javnih preduzeća u Srpskoj.

Arlov je izrazio očekivanje da će u decembru biti odobren humanitarni broj M:tela i pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da doniraju pomoć.

On je najavio da će, za ovu humanitarnu akciju, šamački Plesni klub "Princes" 8. decembra u Šamacu organizovati koncert i donatorsko veče, a gost će biti pjevačica Maja Tatić.

Humanitarna akcija će trajati do 31. decembra, a sredstva za liječenje više od 120 bolesne djece i mladih na Kosmetu biti uručena 12. januara na drugoj humanitarnoj akademiji u Zvečanima.

Broj žiro računa Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji na koje može da se uplati pomoć je 555-10000341964-45.