latinica  ћирилица
16/11/2018 |  07:51 | Autor: RTS

Ubjedljive pobjede Denvera i Hjustona, Јokić solidan

Košarkaši Denvera, Hjustona i Klipersa ubjedljivo su dobili utakmice na svojim terenima protekle noći u NBA ligi. Denver je porazio Atlantu sa čak 138:93 i prekinuo poražavajući niz od četuri uzastopna poraza, Hjuston je nadigrao Golden stejt sa 107:86 uz novu odličnu partiju DŽejmsa Hardena, a LA Klipersi su bili bolji od San Antonija sa 116:111.
Nikola Јokić - Foto: TANЈUG
Nikola ЈokićFoto: TANЈUG

Efikasnom timskom igrom Denver je od samog početka poveo i postavljalo se samo pitanje sa koliko razlike će dobiti ovaj meč. Na kraju je čak sedam igrača Denvera imalo dvocifren šuterski učinak za pobjedu sa čak 45 koševa razlike.

Srpski internacionalac Nikola Јokić se dobro uklapao u timsku igru i za 25 minuta igre upisao je 12 poena, devet skokova, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i blokadu.

Najefijasniji igrač bio je Huančo Ernangomes sa 25 poena i devet skokova. Pol Milsap i Geri Heris ubacili su po 18, Malik Bizli je imao 15, a po 14 DŽamal Marej i Trej Lajls.

U timu Atlante DŽeremi Lin je imao 16 poena, Kent Bezmor 14, Vins Karter je ubacio 11, a Omari Spelmen i Kevin Uerter po 10.

Poslije ove pobjede iza poražavajuće serije poraza Denver sada zauzima treće mjesto na Zapadu, a Atlanta je 14. na Istoku.

I Hjuston je na svom terenu bio bolji od Golden stejta sa 107:86, a opet ih je predvodio raspoloženi DŽejms Harden.

Ni u ovom meču od samog starta nije bilo dileme ko će odneti pobjedu, jer su domaćini samo tokom meča uvećavali prednost nad „Ratnicima" u čijim redovima nije bilo Stefona Karija.

Harden je utakmicu završio sa 27 poena, po tri skoka i asistencije i dve ukradene lopte, a odlično su ga pratili DŽejms Enis treći sa 19 poena i pet skokova, Erik Gordon sa 17 poena, Kris Pol sa 10 poena, pet skokova i sedam asistencija.

U timi Golden stejta najefikasniji je bio Kevin Durent sa 20 poena i pet skokova, Kevon Luni je ubacio 12, Kvin Kuk 11, a Klej Tompson 10 poena.

U poslednjem sinoćnom meču i LA Klipersi su nadigrali San Antonio sa 116:111 na svom terenu.