latinica  ћирилица
16/11/2018 |  08:11 | Autor: RTRS

BiH remijem ovjerila plasman u viši rang

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarili je veliki uspjeh poslije remija bez golova sa Austrijom u petom kolu Lige B Lige nacija plasmanom u viši rang, odnosno A ligu.
Fudbalska reprezentacija BiH - Foto: Anadolija
Fudbalska reprezentacija BiHFoto: Anadolija

Obje reprezentacije su propustile po nekoliko prilika za gol. Edin Višća je u 26. minutu propustio šansu za BiH, Arnautović pola sata kasnije za Austriju kada je izblokiran.

Haris Duljević je dobro šutirao u 64. minutu, odbranio mu je Hajnc Lindner i ostalo je 0:0.

Bosna i Hercegovina je remijem osvojila jedan bod i matematički obezbjedila prvo mjesto u trećoj grupi Lige B koje im je obezbjedilo plasman u Ligu A od naredne sezone Lige nacija.

-Prvi smo u grupi sa 10 bodova, primili smo samo jedan gol. Gledaćemo izvlačenje grupe i mislim da ovi momci zaista imaju kvalitet, dobili su i samopouzdanje, "bacaju se na glavu", postali su prava ekipa i mislim da je sve osim odlaska na Euro neuspjeh. Mislim da ćemo kroz "prave" kvalifikacije pokušati plasirati se direktno, i bez Lige nacija... Činjenica da smo sada u elitnoj grupi Lige nacija sigurno je jedan veliki uspjeh i za mene kao trenera, ali i za BiH - istakao je Robert Prosinečki, selektor BiH reprezentacije.

BiH je treća ekipa koja je obezbjedila plasman u Ligu A iz nižeg ranga, nakon što su isto još ranije uradile Rusija i Ukrajina.