latinica  ћирилица
16/11/2018 |  21:42 | Autor: SRNA

Vučić odlikovao 50 pripadnika Ministarstva odbrane i vojske Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je 50 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za revnosnu službu i izuzetne zasluge.
Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije -
Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije

Odlikovanja, dodijeljena povodom Dana Kopnene vojske i Dana pješadije, nagrađenima je na svečanosti u niškom Domu Vojske uručio izaslanik predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovano je srebrnom medaljom za revnosnu službu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, poručio da je cijelo državno rukovodstvo, sa Vučićem na čelu, veoma ponosno na Vojsku Srbije.

"Vežba 'Vek pobednika' pokazala je da je Kopnena vojska, između ostalih vidova naše vojske, izuzetno organizovana, obučena, visoko motivisana, čine je ljudi čiji je moral visok i koji iskreno vole svoju zemlju i svoj poziv. Ovo je vojska profesionalaca, ali profesionalaca koji na prvom mestu vole svoju zemlju", istakao je Vulin.

On je dodao da je srpska vojska uvijek bila garant slobode i garant mira.

Vulin je potvrdio da će vojska nastaviti sa opremanjem, a da će Niš biti jedan od prvih gradova u kojima će se graditi stanovi za pripadnike sistema odbrane.

"Vojska Srbije će se i opremati i naoružavati, ali ćemo se iznad svega truditi da pripadnik Vojske Srbije i njegova porodica budu zadovoljni", istakao je ministar odbrane Srbije.