latinica  ћирилица
07/05/2024 |  20:00 | Autor: sputniknews.com

Petković ostaje na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sjednici da će dosadašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković nastaviti da obavlja tu dužnost i u mandatu nove Vlade.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

U saopštenju objavljenom na sajtu Vlade Srbije navodi se da je Vlada usvojila Rješenje o postavljenju Petra Petkovića za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sjednici više dokumenata - memoranduma o razumijevanju o saradnji i protokola između Srbije i Narodne Republike Kine iz različitih oblasti. Potpisana dokumenta odnose se na oblasti infrastukture, poljoprivrede, informisanja i telekomunikacija i turizma - navodi se u saopštenju.

Članovi vlade usvojili su i rješenja o dodjeli novčanih nagrada za sportske rezultate, za osvojene zlatne, srebrne i bronzane medalje na Prvenstvu Evrope u boksu za seniorke i seniore održanom u Beogradu od 18. do 28. aprila 2024. godine, u iznosu od 20.000 evra za zlatnu medalju, 15.000 za srebrnu medalju i 10.000 evra za bronzanu medalju u dinarskoj protivvrijednosti, prenio je Tanjug.