latinica  ћирилица
19/11/2018 |  16:43 ⇒ 20/11/2018 | 09:22 | Autor: RTRS

Luka Petrović od sutra v.d. direktora "Elektroprivrede Srpske"

Luka Petrović od sutra više nije gradonačelnik Trebinja. Sutra stupa na novu funkciju- vršioca dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske .

Do provođenja vanrednih izbora za gradonačelnika Trebinja koji bi trebalo da se održe u roku od 90 dana funkciju prvog čovjeka grada obavljaće dosadašnji zamjenik Luke Petrovića Mirko Ćurić.

Luka Petrović se danas , na redovnoj sjednici Skupštine grada emotivno oprostio od svojih saradnika, uz poruku svima da će bez obzira na novu funkciju i dalje biti uz gradsku upravu, njene rukovodioce, a sve za dobrobiti stanovnika grada.

Istakao je da je za dvije godine svog gradonačelničkog mandata sa svojim saradnicima uspio da uradi mnogo. Unaprijedi organizaciju rada u gradskoj upravi, poveća standarde i kreira radnu atmosferu, reorganizuje i napravi funkcionalne mjesne zajednice , pokrene investicioni ciklus, ostvari kvalitetnu komunikaciju sa vladama Srpske i Srbije.

- Došli smo do 32 porodična programa kojima smo pomogli mnogim ljudima koji do sada nisu imali ni jednu marku pomoći, pokrenuli 52 investicije. Ovo treba nastaviti na isti način, rekao je Petrović.

Na čelu gradske uprave do provođenja vannrednih izbora biće dosadašnji zamjenik Luke Petrovića, Mirko Ćurić. Pitanje koje zanima sve Trebinjce jeste ko će biti kandidati za novog gradonačelnika. O imenima danas niko nije govorio. Iz ovdašnjeg SNSD kažu da bi, kao i do sada, trebalo da sa koalicionim partnerima imaju zajedničkog kandidata.

Iz trebinjske opozicije kratki odgovori na pitanje kakvi su im planovi za već izvjesne vanredne izbore za gradonačelnika Trebinja.

- Sačekaćemo zvaničnu odluku Centralne izborne komisije o raspisivanju vanrednih izbora i onda ćemo se odrediti po tom pitanju sa ostalim opozicionim partijama i da kažem udruženjima u Trebinju, rekao je Vidomir Begenišić iz SDS-a.

Saša Borjan iz PDP-a istakao je da će napraviti zajednički sastanak sa SDS-o gdje će razgovaratii i definisati jasne inicijative koje će opozicione snage u Trebinju da imaju.

Oproštaj Luke Petrovića od gradske uprave i saradnika zasjenio je tačke dnevnog reda o kojima se danas raspravljalo. Ipak sve su usvojene, a među njima i nacrt drugog rebalansa budžeta grada u iznosu od 27 miliona 690 hiljada maraka, što je za 4,45 odsto manje u odnosu na ranije rebalansirani budžet.

Usvojen je i nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 27 miliona 630 hiljada maraka, što je 5,89 odsto više od plana budžeta za ovu godinu odnosno 4,65 odsto manje od iznosa po prvom rebalansu.