latinica  ћирилица
19/11/2018 |  18:22 ⇒ 20/11/2018 | 09:46 | Autor: RTRS

Rekao pa porekao- Stanivuković ipak u NSRS

Mandat narodnih poslanika danas su prihvatili i političari koji su na Trgu Krajine javno obećali da neće ući u Narodnu skupštinu.

Mjesec dana nakon javno izrečenog obećanja, tvrde da njihove riječi nisu dobro protumačene. Biće zanimljivo i kako će javnost tumačiti gaf koji je pri svečanoj zakletvi načinio jedan od njih, PDP-ov poslanik Draško Stanivuković.

- Јa prvi neću ući u Skupštinu. Niti sam se borio ja da uđem u Skupštinu, a vjerujem da nije nijedan pošten građanin. Ući u Parlament dok se ne riješi slučaj Davida Dragičevića, dok se ne promijeni izborni zakon, to znači da ste podržali sve što ne valja, govorio je ranije Stanivuković.

Ovako je prije mjesec govorio Stanivuković, a onda procijenio da valja ući u Skupštinu i objasniti da nije isto odbiti mandat i ne ući u najviši zakonodavni dom. Pometnju su, kaže Stanivuković, napravili oni koji ne znaju suštinsku razliku između ova dva pojma.

- Molim vas da iskristališete odricanje od mandata od ulaska odnosno neulaska u Skupštinu. Odricanje od mandata znači da Draško ne prihvati, prihvatiće Pero ili Јanko. Ako nema nikoga iz opozicije otići će tamo i nismo ništa napravili, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je kao provokativno ocijenio naše pitanje smatra li da su okupljeni na Trgu Krajine bili svjesni ovakvog pojmovnog nijansiranja kad su ga nagradili aplauzom.

Sertifikovani narodni poslanik Stanivuković, na kraju konferencije za medije, ipak je priznao da je pogriješio čak i u ovom odgovoru.

- Da, jesmo rekli ne. Da li je bilo brzopleto? Јeste. Da je danas drugačije, jeste. Evo dajem primjer. Јa sam rekao da neću da jedem zelenu salatu. Poslije dva mjeseca vidim da mi je dobra za zdravlje, ljekar mi prepisao. I sad, da budem dosljedan, a vidim da nanosim štetu!?, naglasio je Stanivuković.

Već prvog dana u Narodnoj skupštini, Stanivuković je, neviđenim gafom, naštetio ugledu ovog visokog doma. Dok su poslanici izgovarali riječi svečane zakletve, on je kucao poruku u mobilnom telefonu.

Stanivukovićeve kolege Јelena Trivić i Krsto Јandrić, i nakon što su, kao i on, u skupštini, potpisom prihvatili poslanički mandat, odbijaju da odgovore na pitanje jesu li obmanuli aktiviste Grupe “Pravda za Davida“ i cjelokupnu javnost kad su obećali da neće ući u Skupštinu.