latinica  ћирилица
22/11/2018 |  17:34 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

MUP Srpske promovisao 212 kadeta

MUP Srpske promovisao je 212 kadeta 19. klase Policijske akademije. Sa svečanosti je poručeno da Srpska time pokazuje sposobnost, kapacitet i svijest o tome koliko je važno obrazovanje novih generacija pripadnika MUP-a koji će biti dio bezbjednosnog sistema Srpske i voditi računa o imovini i građanima. Promociji je prisustovala predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Opravdati povjerenje MUP-a i onih koji su učestvovali u obrazovanju cilj je Brankice Ponjarac iz Han Pijeska, prvorangirane kadetkinje Policijske akademije u 19. klasi.

- Ulazim čistog motiva i zdravih ambicija u ovu službu, prvenstveno u službi građana i zaštiti ustavnog poretka - kaže Brankica.

Školovanje kadeta na Policijskoj akademiji trajalo je 13,5 mjeseci. Već sutra biće na radnim mjestima u policijskim stanicama širom Republike Srpske.

- Ovo je najbolja garancija i MUP će imati obučen kadar, spreman da odgovori svim bezbjednosnim rizicima, prijetnjama i izazovima - istakao je Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač naglasio je da je u mandatu Vlade na čelu sa Željkom Cvijanović odškolovano najviše policajaca od osnivanja Akademije.

- To govori da je Vlada prepoznala značaj uvođenja novih mladih kadrova u sastav MUP-a - rekao je Lukač.

Završetkom školovanja ova generacija kadeta pokazuje da Republika Srpska ima način da zaštiti javni poredak i bezbjednost, građane i njihovu imovinu - kaže predsjednica Republike Željka Cvijanović..

- Zadovoljna sam svime što sam vidjela na promociji. To znači da su sve odluke koje je Vlada ranije donosila bile opravdane i daju rezultat - kaže Cvijanovićeva.

326 polaznika 20. klase Policijske akademije već je počelo školovanje i riječ je o najvećoj generaciji koja će biti odškolovana na toj akademiji.