latinica  ћирилица
23/11/2018 |  16:12 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

K. Dubica: Sjećanje na Milodraga Stanojevića, istinskog heroja proteklog rata

U Kozarskoj Dubici obilježeno je sjećanje na Milodraga Stanojevića, jednog od istinskih heroja proteklog rata. Stanojević je 1992. godine, kao mladi oficir i pripadnik 43. motorizovene brigade, tokom borbi na Zapadnoslavonskom ratištu, sam zarobio dva neprijateljska tenka i oklopno vozilo. Nedugo nakon toga je stradao. Njegov herojski čin i ratne zasluge ne smiju biti zaboravljeni, poručeno je sa skupa.

Porodica, prijatelji i saborci prisjetili su se danas herojskog djela jednog od najmlađih potporučnika ЈNA.

Potpuno sam, Milodrag je uspješno izveo akciju zarobljavanja dva neprijateljska tenka i transportera. Nekoliko dana kasnije, stradao je u borbama. Јedan od istinskih heroja proteklog rata, poručeno je.

Milica Stanojević, Milodragova majka istakla je da njen sin treba i zaslužuje da bude heroj posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Među mnogim herojima proteklog rata, ime Milodraga Stanojevića posebno se izdvaja, jer je njegova hrabrost prevazišla gotovo sve do tada viđeno.

Među mnogim herojima proteklog rata, ime Milodraga Stanojevića posebno se izdvaja, jer je njegova hrabrost prevazišla gotovo sve do tada viđeno.

"Naše je, mojih saboraca i braće, da dođemo na ovaj pomen, da budemo porodici u pomoći", istakao je Dragoljub Ćibić, predsjednik Boračke organizacije Kozarska Dubica.

"Svako dijete u Republici Srpskoj, svaki naš građanin treba da pamti ovo ime. Ovo je svijetli primjer kako se brani otadžbina sa 21 godinom", kaže Slaviša Knjeginić.

Ime i djelo Milodraga Stanojevića s ponosom se pominje u njegovoj rodnoj Kozarskoj Dubici.

"Poznajem porodicu tog stradalog vojnika. Mislim da u medijima treba dati više prostora da se ipak ti ljudi ne zaborave", smatra Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Za herojstvo i zasluge u ratu, Stanojević je posthumno odlikovan Ordenom Miloša Obilića, a po njemu je nazvana i ulica u Kozarskoj Dubici.