latinica  ћирилица
01/12/2018 |  16:04 ⇒ 16:05 | Autor: SRNA

Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru u Spužu

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević štrajkuje glađu od kada je smješten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.
Nebojša Medojević - Foto: Screenshot/YouTube
Nebojša MedojevićFoto: Screenshot/YouTube

Marina Medojević navela je u saopštenju da je njen muž "kidnapovan po nalogu Višeg suda", uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

"Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu riječ, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor", navela je Marina Medojević.

Ona je rekla da Nebojša Medojević, radi sopstvene bezbjednosti koja mu je ugrožena, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom.

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sjednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.