latinica  ћирилица
03/12/2018 |  11:09 | Autor: SRNA

Јunker često "neupotrebljiv" zbog problema sa "išijasom"

Portali za političku analitiku i dio zapadne štampe otvoreno pišu da je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Јunker često "neupotrebljiv" zbog sklonosti piću, te da Komisijom vedri i oblači šef njegovog kabineta Martin Selmajer, što izaziva sve više nezadovoljstva unutar EU.

Učestala su opravdanja iz Komisije prema kojima Јunker ne može da prisustvuje nekom događaju jer ima problema sa "išijasom".

Ređaju se gafovi o kojima zapadni mediji javljaju sa neskrivenom zluradošću.

Јunker na samitu evropskih lidera sa raspar cipelama, pa Јunker na samitu NATO-a pridržavan da ne padne zbog previše ispijenih čašica.

Snimci "nesigurnog hoda" šefa Evropske komisije obišli su planetu.

Јunkerov posao sve češće obavlja šef njegovog kabineta Martin Selmajer, koji, prema tvrdnjama medija, takođe niže gafove tako što se rukovodi prijateljstvima i nepotizmom.

Slovenačka štampa i diplomate otvoreno tvrde da Hrvatska nije morala da ispuni arbitražnu odluku o korekciji granice zato što je hrvatski premijer Andrej Plenković Selmajerov prijatelj, a Јunker tada nije bio u stanju da reaguje zbog, navodnog, išijasa.

Selmajer je stigao da se zamjeri čak i engleskim fudbalskim navijačima kada je, nakon pobjede Hrvatske nad Engleskom na Svjetskom prvenstvu, objavio pobjednički tvit sa evropskim zastavicama i lopticama.

To je u Velikoj Britaniji shvaćeno kao osveta za "Bregzit".

Za to vrijeme, zapadni mediji cinično poručuju da Јunker traži novu Evropu, a na nogama nosi raspar cipele, koje mijenja tek nakon što ga na to upozore saradnici.

EU se "zanosi u hodu", podsmješljivo navode portali, aludirajući na nesiguran hod Žan-Kloda Јunkera.

Mediji tvrde da Јunker često daje ovlaštenja Selmajeru da rješava veoma ozbiljna pitanja umjesto njega. Mnogi za sve okrivljuju njemačkog kancelara Angelu Merkel, podsjećajući da je dala podršku Јunkeru nakon posljednjih izbora za Evropski parlament.

Za sve duži spisak problema i neriješnih pitanja u EU pronađen je krivac - Unija pati od "išijasa", primjećuju cinično evropski mediji.