latinica  ћирилица
03/12/2018 |  13:16 ⇒ 13:17 | Autor: SRNA

Srpski poslanici ne odustaju od zahtjeva

Šef Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova jutros je posjetila Srbe poslanike u parlamentu samoproglašenog Kosova koji su od juče u skupštini tražeći da se sastanu sa komesarom EU za proširenje Јohanesom Hanom.
Poslanici Srpske liste - Foto: RTS
Poslanici Srpske listeFoto: RTS

Srna nezvanično saznaje da je Apostolova primila k znanju da srpski poslanici traže sastanak sa Hanom u nastojanju da mu prenesu poruku o pogubnosti uvedenih stoprocentnih carinskih stopa na robu iz centralne Srbije i BiH.

Novinarima nije bio dozvoljen ulazak u zgradu parlamenta.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTK2, program na srpskom jeziku, da poslanici, iako su iznureni, ne odustaju od zahtjeva da se sastanu sa Hanom.

Osam poslanika Srpske liste, koji žele da se sastanu sa Hanom, zaključalo se juče u prostorijama poslaničkog kluba u zgradi parlamenta samoproglašenog Kosova u Prištini.

Šef poslaničkog kluba Srpska lista Slavko Simić je putem video-klipa, koji je objavio na svom Fejsbuk profilu, poručio da poslanici žele da upoznaju Hana sa situacijom na Kosovu i Metohiji i potencijalnom humanitarnom krizom sa kojom će se suočiti srpski narod zbog uvođenja stoprocentnih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je ranije da će poslanici Srpske liste ostati u zgradi parlamenta do dolaska Hana u Prištinu.