latinica  ћирилица
06/12/2018 |  14:50 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Zvornik: Rebalansom budžet povećan za 900.000 KM

Odbornici Skupštine grada Zvornika usvojili su rebalans budžeta u iznosu od 27.350.000 KM, što je za 900.000 KM više u odnosu na prvobitni plan.

Rebalans budžeta podržao je 21 odbornik od ukupno 25 prisutnih. Dva su glavna razloga koja su dovela do potrebe za rebalansom, ističe zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

- Prvenstveno zbog transfera Vlade Republike Srpske za određene projekte koji su rađeni tokom 2018. godine, kao i usaglašavanje strukture kako prihoda, tako i rashoda - istakao je Ivanović.

Odbornici Srpske demokratske stranke ostali su uzdržani i za to, kažu, imaju razloge.

- Prvenstveno čekamo na tačku Nacrta budžeta, čekamo javnu raspravu gdje ćemo pokušati amandmanima i raznim prijedlozima da promijenimo neke stvari. To nam se nesviđa i u rebalansu. Na javnim nabavkama i ostalim gdje je potrošeno za prvih devet mjeseci više nego što je planirano za cijelu godinu - poručio je Bojan Lukić, odbornik SDS-a.

Sa 24 glasa Za usvojen je i Nacrt budžeta za narednu godinu u iznosu od 25.990.000 KM i prema riječima, predstavnika vlasti, biće razvojni.

 - Veliki broj projekata će biti realizovan tokom 2019. godine - kratko je objasnio Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Odbornici su jednoglasno usvojili i program rada javnih ustanova, naglasivši da je potrebno uložiti dodatne napore da bi ostvareni rezultati naredne godine bili bolji.