latinica  ћирилица
07/12/2018 |  19:42 | Autor: SRNA

U ponedjeljak informacije o prikupljenom novcu za FK Borac

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za FK Borac dogovorena pomoć od pola miliona KM, a u ponedjeljak, 10. decembra, biće poznato koliko je novca prikupljeno na donatorskoj večeri ovog kluba koji od naredne sezone namjerava da se takmiči u Premijer ligi BiH i obezbijedi učešće na evropskoj sceni, potvrdila je Srni portparol Kluba Brankica Bavrlić Ljubojević.
Prigodan poklon uručen Dodiku - Foto: RTRS
Prigodan poklon uručen DodikuFoto: RTRS

Ona je navela da je Dodik u obraćanju na večerašnjoj manifestaciji rekao da je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i mandatarom za sastav nove Vlade Srpske Radovanom Viškovićem dogovorio da se Borcu obezbijedi pomoć u visini od pola miliona KM.

"U ponedjeljak, 10. decembra biće poznat tačan iznos novca prikupljenog na donatorskoj Crveno-plavoj večeri Borca", kaže ona.

Ljubojevićeva je navela da je Dodiku na donatorskoj večeri poklonjena Zlatna fudbalska lopta FK "Borac", a Cvijanovićevoj Zlatna klupska plaketa.

Dodik je večeras izrazio nadu da će Fudbalski klub Borac iz Banjaluke već u narednoj godini postati jedan od najboljih i najozbiljnijih sportskih kolektiva u BiH i obezbijediti učešće u takmičenjima na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Donatorsko "Crveno-plavo veče Borca", najvećeg fudbalskog kluba u Srpskoj i jesenjeg šampiona Prve republičke lige, organizovano je večeras s ciljem da se ovaj klub dodatno stabilizuje i ima sigurnu budućnost, te da se od naredne sezone takmiči i postiže uspjehe u Premijer ligi BiH.

Gosti "Crveno-plave večeri Borca" bili su srpske fudbalske legende, sadašnji i bivši igrači, te članovi stručnog štaba i rukovodstva Kluba, ali i čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije - predsjednik Slaviša Kokeza, potpredsjednik Marko Pantelić i sportski direktor Darko Kovačević, kao i druge poznate fudbalske i sportske ličnosti.

Manifestaciji, održanoj u banjalučkom restoranu "Agape" u organizaciji FK Borac, prisustvovala su, osim Dodika i Cvijanovićeve, mandatar za sastav nove vlade Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te brojne zvanice iz javnog, političkog, sportskog, kulturnog, privrednog i društvenog života Srpske, Srbije i Banjaluke.

FK Borac osnovan je 1926. godine, a ove godine navršavaju se tri decenije od osvajanja jugoslovenskog Kupa maršala Tita.