latinica  ћирилица
08/12/2018 |  15:36 ⇒ 15:48 | Autor: Agencije

Kos.Mitrovica- Ceca pjevala na protestu

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović je na prelazu Јarinje bez problema ušla na teritoriju KiM.

Prethodno je kosovski ministar kulture tražio zabranu ulaska Ceci Ražnatović, jer nije poslala zahtjev za ulazak na Kosovo.

Ona je u podne počela koncert koji je trajao sat i po u studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici, u sklopu protesta povodom taksi od 100 odsto na robu iz Srbije, koje su uvele prištinske vlasti.

Koncert kojem su prisustvalo nekoliko hiljada Srba iz južne srpske pokrajine, obezbjeđivali su pripadnici KFOR-a, a zabiljženo je i prisustvo brojnih predstavnika medija, među kojima su čak i albanske TV ekipe sa juga Kosova.

Ceca je koncert otvorila pjesmom "Vazduh koji dišem", praćena aplauzom i ovacijama okupljenih, a zatim poručila: "Danas sam došla da vas podržim srcem, pjesmom i, ako zatreba, humanitarnom pomoći!"

Nakon jednoipočasovnog nastupa, publiku je pozdravila tradicionalnom porukom "Samo sloga Srbina spasava".

Podsjećamo, ulazak na KiM nedavno bio je zabranjen košarkašima KK Partizan i zamjeniku direktora Kancelarije za KiM. Prije toga, isto se desila i Uniji žena sa Vračara. Pored toga, na prelazu Јarinje bili su do kasno u noć zadržani vjernici i humanitarci koji su se uputili na proslavu slave manastira Visoki Deča