latinica  ћирилица
10/12/2018 |  08:59 | Autor: novosti.rs

Mesi precizan kao cijela ekipa Јuventusa

Lionel Mesi sa dva gola iz slobodnog udarca ukrasio je pobjedu Barselone nad Espanjolom (4:0).
Mesi (foto:goal.com) -
Mesi (foto:goal.com)

Majstorije argentinskog asa odavno nisu vijest već samo potvrda vanserijske klase, ali "Marka" je dala sjajnu statistiku po kojoj su ovi golovi zvijezde Katalonaca bili 16. i 17. direktno iz prekida u posljednje četiri i po godine, a ukupno 44 u karijeri!

Mesi je od sezone 2014/2015. postigao isto golova iz slobodnog udarca kao recimo cijeli Јuventus, što je najviše u svim ligama "petice" za ovaj period. Ostali igrači Barselone postigli su još četiri pogotka, sa Mesijevih 17 stigli su do brojke od 21 gola, po čemu su najefikasniji tim u ovakvoj statistici u najjačim ligama Evrope.

Argentinac je prvi put dva puta pogodio iz slobodnjaka, što navijači Barselone nisu vidjeli čak 11 godina i "dabla" Ronaldinja u meču protiv Betisa 2007. Aleksandar Kolarov je golom iz prekida doveo Romu do diobe treće pozicije sa Lionom. Oba tima postigla su po 13 golova, PSŽ je to učinio 12 puta.

U 2018. godini čarobnjak sa "Kamp Nou" postigao je za Barsu čak osam golova iz slobodnih udaraca, za Argentinu još dva - što je impresivna brojka od 10 pogodaka. Niko kao Mesi.