latinica  ћирилица
11/12/2018 |  16:24 ⇒ 18:04 | Autor: SRNA

I Sami Ljuštaku dobio poziv iz Haga

Bivši komandant terorističke OVK za region Srbice Sami Ljuštaku dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za ratne zločine u Hagu, kao i bivši komandant OVK za region Lab Rustem Mustafa Remi.

Ljuštakuov advokat Arijan Koci potvrdio je da je njegov branjenik dobio poziv za saslušanje i da će se odazvati pozivu iz Suda.

"On će se dobrovoljno pojaviti u Sudu u Hagu", objavio je Koci na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Sami Ljuštaku bio je osuđen na 12 godina zatvora, ali je odlukom Apelacionog suda samoproglašenog Kosova oslobođen optužbi za zločine počinjene u regionu Drenice.

Uz Mustafu i Ljuštakua, pozive za saslušanje pred specijalnim tužiocem za sada su dobili predsjednik "Suda OVK" Sokol Dobruna i jedan od bivših komandanata OVK Nazif Mehmeti.

Mehmeti i Dobruna trebalo bi da budu saslušani 22, 23. i 24. januara, ali za sada nije poznato da li će izjave dati u svojstvu okrivljenih ili svjedoka.

Јoš trojica bivših komandanata i "funkcionera" terorističke OVK nalaze se na "prvom spisku lica" kojima bi trebalo da se pred Specijalnim sudom u Hagu sudi za zločine počinjene na Kosovu i Metohiji od 1998. do kraja 2000. godine.