latinica  ћирилица
12/12/2018 |  12:37 | Autor: SRNA

Krsmanović: Srpski kadar da sarađuje sa MUP-om

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je za Srnu da su nedopustivi pokušaji politizacije koordinacionih policijskih struktura BiH i da srpski kadar u ovim strukturama mora ostvarivati punu saradnju sa MUP-om Republike Srpske radi postizanja potpunog sinergijskog efekta na planu bezbjednosti.
Zdravko Krsmanović - Foto: RTRS
Zdravko KrsmanovićFoto: RTRS

Komentarišući najnoviji dopis Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH da se potpiše sporazum o korišćenju radio-veze između policijskih agencija u BiH, koji podrazumijeva uvezivanje operativnih centara policija sa ovim tijelom, za šta ono nema nadležnost, Krsmanović je naglasio da je nedopustiv rad mimo zakona i procedura u policijskim koordinacionim tijelima na nivou BiH.

On je naveo da treba sagledati i ulogu srpskog kadra u ovim tijelima jer se stalno postavlja pitanje da li neko nekoga želi da učini inferiornim i preuzme određene nadležnosti.

- Ne smije se dozvoliti da neko osjeća da neko drugi želi da ga zaobiđe u prikupljanju informacija ili u nekom zajedničkom djelovanju na planu bezbjednosti - rekao je Krsmanović.