latinica  ћирилица
13/12/2018 |  15:24 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Mali virtuoz na harmonici Đorđe Perić u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", 23. decembra, u Banskom dvoru u Banjaluci biće održano Donatorsko veče, na kojem će nastupiti mladi talenti iz cijele Republike Srpske. Mladi su se rado odazvali pozivu predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, da budu njeni partneri u ovoj akciji. Među njima je i Đorđe Perić iz Bijeljine.

Mali virtuoz na harmonici, Đorđe Perić, ima samo osam godina i 33 nagrade, osvojene na mnogobrojnim takmičenjima u Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji. To što je često najmlađi na takmičenjima, ne sprečava ga da pobijedi i mnogo starije od sebe.

"Obično sam najmlađi na takmičenjima. Nekada pobjedim i starije učesnike", rekao je Đorđe Perić.

Talenat i ljubav za harmoniku Đorđe je nasledio od oca Slaviše, magistra harmonike, koji je direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković". Beskrajno ponosni otac ističe da Đođe toliko voli da svira, da niko ne treba da ga podstiče na vježbanje.

"Јako sam sretan što moj sin sa zdovoljstvom svira harmoniku, što voli harmoniku, što voli muziku, što voli da se često pojavljuje na sceni. Za sada je jako uspješan. Kao osmogodišnjak osvojio je zaista zapažen broj nagrada na međunarodnim takmičenjima, što stvarno nije lako", istakao je Slaviša Perić.

Iako mali, Đorđe je veoma ozbiljno shvatio svoju ulogu partnera predsjednice Republike Srpske u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

"Ovim pomažem svoje drugare. zato sam se i odazvao pozivu predsjednice Republike Srpske da budem njen partner na humanitarnoj akciji 'S ljubavlju hrabirm srcima'", dodao je Đorđe.

Decembar je mjesec praznika i darivanja, a Đorđe vas podsjeća da pozivom na broj 1411, možete značajno poboljšati kvalitet života djece sa poremećajima kretanja, jer će oni, zahvaljujući vašim pozivima, konačno dobiti uređaj za robotski asistiranu rehabilitaciju, na koji su dugo čekali.