latinica  ћирилица
15/12/2018 |  11:24 | Autor: B92

Јokić kraljevski protiv Oklahome, dobri Bjelica i Bogdanović (VIDEO)

Košarkaši Denvera ostvarili su 19. pobjedu u sezoni NBA pošto su pred svojim navijačima pobedili Oklahomu sa 109:98, dok je Sakramentoi poražen u košgeterskom obračunu od Golden Stejta 130:125
Јokić srušio Voriorse - Foto: TANЈUG
Јokić srušio VoriorseFoto: TANЈUG

Bila je to još jedna utakmica u kojoj je izuzetnu igru prikazao Nikola Јokić, kojem je asistencija nedostajala za novi tripl-dabl. Srpski centar je za nepunih 36 minuta na parketu imao učinak od 24 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Јokić je ponovo bio najbolji kod Nagetsa, ali svakako treba istaći i odličan učinak DŽamala Mareja koji je postigao 19 poena uz devet skokova i Huanča Ernangomeza, koji je postigao 16 poena.

Tori Kreg je postigao 15, dok je poen manje imao Monte Moris.

U ekipi Oklahome raspoložen je bio dvojac - Pol DŽordž je postigao 32 poena uz pest skokova i dvije asistencije, dok je Stiven Adams postigao 26 poena, ali sve to nije bilo dovoljno da se zaustave Denver i Јokić koji su trenutno na čelu Zapada.

Veoma dobru partiju prikazala su još dvojica srpskih košarkaša, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Njihov Sakramento je bio na velikom iskušenju protiv šampiona Golden Stejta, bio je to šuterski odličan meč, na kraju Voriorsi su dobili duel sa 130:125.

Sakramento je sredinom poslednje četvrtine imao čak deset poena prednosti (123:113), da bi potom usledila neverovatna serija Voriorsa od 17:2 kojom su stigli do velike pobede.

Bjelica je za nepunih 22 minuta na parketu postigao 18 poena uz tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, dok je Bogdanović postigao 12 poena uz jedan skok i odličnih sedam asistencija.

Kod Kingsa, Badi Hild je postigao 27 poena uz četiri skoka, De Aron Foks je imao učinak od 25 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je Vili Koli Stejn završio meč sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 11 skokova.

U pobedničkoj ekipi, Kevin Durent je imao 33 poena uz po osam skokova i asistencija, Stef Kari je postigao 35 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Klej Tompson 27 poena uz devet skokova. Svakako da je raspoloženi trio bio najzaslužniji za novi trijumf šampiona, kojem je ovo bila 20. pobeda.