latinica  ћирилица
15/12/2018 |  14:55 ⇒ 20:40 | Autor: SRNA

Dodik: Prislušni uređaji očigledno zakazali

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić nije prisustvovao sastanku koji je imao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, pa ne zna da li i sada daje izjave prema instrukcijama obavještajne službe, kako to radi godinama, a kojoj su prislušni uređaji očigledno zakazali.
Milorad Dodik - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Milorad DodikFoto: www.predsjednistvobih.ba

- Nisam vidio Mektića na sastanku koji sam imao sa Palmerom - rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne kako komentariše Mektićevu izjavu da je "Dodik rekao Palmeru da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Savjet ministara".

Dodik je istakao da više zabrinjava to što se Mektić, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar spoljnih poslova Igor Crnadak nisu juče odazvali na poziv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović da u ozbiljnom političkom dijalogu najvažnijih predstavnika vlasti Srpske, zajedničkih institucija i civilnog sektora, budu usvojeni zaključci o pitanju NATO integracija, a zbog najave aktiviranja MAP-a.

- Da je došao na sastanak, sve bi mu bilo jasno - poručio je Dodik.

On je naglasio da su i Mektić i Šarović i Crnadak nedolaskom na taj sastanak jasno poručili kakav je njihov stav o tom pitanju, ali i kada je riječ o saradnji sa institucijama Republike u kojoj su birani na izborima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik se sa Palmerom sastao 5. decembra u Sarajevu i rekao mu da postupanja predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama moraju da budu u okviru rezolucije Narodne skupštine Srpske o vojnoj neutralnosti i poručio da je za BiH najbolji proces demilitarizacije.