latinica  ћирилица
16/12/2018 |  08:20 ⇒ 08:49 | Autor: sputniknews.com

"Kosovo je država džihadista u srcu Evrope"

Politička analitičarka iz SAD Pamela Geler kaže da je Kosovo „država džihadista u srcu Evrope“ i da je njen savjet američkoj administraciji povodom kosovskog čvora da obavezno podrži Srbiju.
Pamela Geler - Foto: AP
Pamela GelerFoto: AP

„To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsjednik Bil Klinton napravio jednu od mnogih katastrofalnih grešaka, podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni“, navodi Gelerova za Novosti.

Na pitanje kako vidi neuspjeh samoproglašene države Kosovo u Interpolu, ona ističe da se u organizacijama kao što je Interpol realna situacija stavlja ispred političke korektnosti.

„Članice Interpola su priznale čak, iako je to prećutno, da je Kosovo puno džihadista i islamskih terorista koji se mogu infiltritari u prištinske institucije. To nije nužno za promjenu u stavu međunarodne zajednice. Јoš ne postoji opšte priznanje na nivou EU i UN o tome šta je Kosovo i zašto je ono značajno za Evropu. Meni je jasno da je Kosovo džihadistička država u srcu Evrope“, kaže Gelerova.

Upitana da li bi Trampova administracija podržala nacionalne interese Srbije u BiH i na Kosovu ona kaže:

„Da, imate prijatelje u američkoj administraciji. Svakako savjetnik predsjednika DŽon Bolton ima objektivniji stav i ima više razumijevanja za situaciju na Balkanu nego mnogi drugi spoljnopolitčki stručnjaci“.

Ona navodi da se Bolton godinama suprotstavljao stvaranju nezavisnog Kosova, a smatra da „i Bolton i Tramp imaju zasluge za projmenu spoljne politike prema Kosovu“.

Povodom presuda Haškog tribunala koji je za ratne zločine osudio na desetine Srba, a veoma mali broj Bošnjaka i Hrvata, ocjenjuje da je „tzv. međunarodna zajednica za ljudska prava duboko korumpirana i pristrasna kada su u pitanju nemuslimani“.

List piše da je Gelerova američki aktivista, novinar i politički komentator, a u javnosti je poznata i po snažnim vezama sa najvišim funkcionerima Trampove administracije, uključujući i savjetnika za nacionalnu bezbjednost DŽona Boltona, kao i da je trenutno predsjednica nevladine organizacije „Zaustavimo islamizaciju Amerike“.