latinica  ћирилица
16/12/2018 |  20:56 | Autor: SRNA

Pronađeni migranti, dvojica životno ugrožena

Četiri migranta, od kojih dvojica imaju promrzline opasne po život, pronađeni su na planini Plješevici, saopštila je Gorska slušba spašavanja Federacije BiH.
Potraga za migrantima na Plješevici (Foto: RTV Radiša Milovanović) -
Potraga za migrantima na Plješevici (Foto: RTV Radiša Milovanović)

Migrante su pronašli pripadnici GSS iz Bihaća večeras u 19.15 časova.

"Dvije osobe su u jako teškom stanju sa promrzlinama opasnim po život, a dvojica jako pothlađeni, ali nisu životno ugroženi. Trenutno se nalaze u objektu koji je bio najbliži lokaciji pronalaska, u kojem su pronađena još dva migranta", objavljeno je na sajtu federalne GSS.

Povrijeđeni će biti transportovani prema Bihaću, a pomoć je zatražena i od mehanizacije koja je raspoloživa da bi se probio put što bliže spasilačkih ekipa što bi omogućilo brži transport.

Bihaćki spasioci su u toku dana pronašli i drugih dvadeset lica koji su lutali šumama Plješevice, te ih zbrinuli i prebacili na sigurno.

"Ovim je akcija spašavanja uspješno okončana, a Gorska služba spašavanja FBiH može biti ponosna na svoje članove i stanice u sastavu, jer je za nepunih pola sata podignuta pripravnost i na raspolaganje se stavilo više od 40 spasilaca iz FBiH", navodi GSS FBiH.