latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:11 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Protić: Podrška kandidaturi Tegeltije

Socijalistička partija dala je danas na konsultacijama u Sarajevu punu podršku predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za kandidaturu Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta minsitara BiH, izjavio je predsjednik Izvršnog odbora ove partije Slobodan Protić.
Slobodan Protić - Foto: Glas Srpske
Slobodan ProtićFoto: Glas Srpske

- Smatramo da je to kvalitan izbor. Riječ je o čovjeku ogromnog političkog, ali i iskustva u privredi. Vjerujemo da može biti više nego uspješan predsjedavajući Savjeta ministara - rekao je Protić novinarima.

On je dodao da Socijalistička partija doživljava Tegeltiju kao svog kandidata, jer je riječ o partiji koja je iz istog koalicionog formata.

- Ovdje smo zajedno i u Republici Srpskoj smo zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a i DNS-a - naglasio je Protić.

On je napomenuo da tokom današnjih konsultacija nije bilo riječi o raspodjeli resora, te da će o tom pitanju biti razgovarano direktno sa Tegeltijom.

- Kad je riječ o ambicijama Socijalističke partije, mi ćemo biti dio Savjeta ministara sa našim kadrovima i ponudićemo najbolje ljude koje imamo. Očekujemo jedno ministarsko mjesto - naglasio je Protić.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić nakon konsultacija u Predsjedništvu BiH rekao je da će ova stranka biti konstruktiva i pomoći da BiH što prije dobije funkcionalne vlasti na svakom nivou.

Šepić je istakao da je neophodno stati iza jedne politike ravnomjernog regionalnog razvoja i evropskog puta, zbog čega očekuje najširi politički dogovor.

On je rekao da će nastaviti razgovorati u vezi sa učešćem Nezavisnog bloka u vlasti.

Razgovorom sa predsjednikom Nezavisnog bloka okončane su konsultacije, jer se predstavnici HDZ-a BiH nisu odazvali.