latinica  ћирилица
18/12/2018 |  16:49 | Autor: B92

Grbić smijenio stručni štab reprezentacije

Selektor odbojkaške selekcije Srbije Nikola Grbić zahvalio se na saradnji dosadašnjim saradnicima u stručnom štabu.

Grbić je otpustio Nedžada Osmankača i Duška Nikolića, statističara Sašu Јoksimovića i kondicionog trenera Aleksandra Petrovića.

"Odluka je bila veoma teška, pogotovo zbog činjenice da su svi članovi stručnog štaba dali svoj puni doprinos rezultatima ostvarenim od 2016. do danas. Ovo nije nikakva kazna, već pokušaj da damo priliku novim ljudima, sa novom energijom. Prije dveij godine, kada smo zamijenili italijanske saradnike u stručnom štabu sa domaćim trenerima, osvojili smo prvo mjesto u Svjetskoj ligi. Želja nam je da i sada pokušamo da napravimo nešto slično", izjavio je Grbić.

Podsjetio je da su svi dosadašnji saradnici utkali svoj rad u zlato osvojeno 2016. u Svjetskoj ligi, bronzu sa EP 2017, kao i peto mjesto u ovogodišnjoj Ligi nacija i četvrto mjesto na SP u Italiji i Bugarskoj.

"Zbog svega što su učinili želim da im se od srca zahvalim, jer su mi pomogli da budem bolji trener, ali i bolji čovjek", naglasio je Grbić.

Najavio je da će novi sastav stručnog štaba biti poznat najkasnije do kraja januara, jer, kako je naglasio, vrlo brzo će se krenuti sa tehničkim pripremama za novu reprezentativnu sezonu, odnosno Ligu nacija 2019, kvalifikacije za OI 2020. i Evropsko prvenstvo 2019. godine.