latinica  ћирилица
19/12/2018 |  15:02 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Nedjelja solidarnosti u Šamcu

Crveni krst Republike Srpske od 15. do 22. decembra obilježava Nedjelju solidarnosti pod sloganom "Pomozite da pristojno živimo".

U Šamcu, aktivisti i volonteri Crvenog krsta nastoje da animiraju građane da se uključe u prikupljanje pomoći za najugroženije sugrađane, da bi i oni na dostojanstven način proslavili predstojeće praznike.

Starica Sava Ivić živi od socijalne pomoći. O njoj brinu aktivisti Crvenog krsta, a volonterka Јela joj svakodnevno sprema hranu.

- Njoj je potrebna pomoć, ne samo moja nego svih nas koji imamo srce i dušu. Moramo da povedemo računa, a ne da u izobilju živimo a ona ne može ni da jede ni da se obuče. Trebaju joj pelene, treba joj hrana, treba sve, rekla je Јela Knežević, volonterka Crvenog krsta Šamac.

Zahvaljujući dobrim ljudima, Sava u svojoj muci nije sama, ali na području Šamca ima još ljudi u sličnoj situaciji kojima treba pomoć. Zato iz Crvenog krsta pozivaju građane da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju novac, hranu, odjeću i druge potrepštine za siromašne sugrađane.

- Tokom ove Nedjelje solidarnosti Crveni krst će angažovati volontere i profesionalno zaposleno osoblje kako bi zajedno podigli svijest naših građana i podsjetili ih na značaj humanosti i pružanja pomoći ljudima u stanju socijalne potrebe, naglasila je Danica Radulović, sekretar Crvenog krsta Šamac.

U Nedjelji solidarnosti Crveni krst je organizovao i akciju dobrovoljnog davanja krvi. Aktivisti i volonteri posjetiće najugroženije i dostaviti im pakete hrane, te putem promotivnih materijala i društvenih mreža pozvati građane da se uključe u akciju prikupljanja humanitarne pomoći.