latinica  ћирилица
19/12/2018 |  15:11 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Zvornik: Liste čekanja za operaciju katarakte prošlost

Svaki drugi čovjek stariji od 65 godina ima kataraktu ili je već operisao. Na operaciju se dugo čekalo i u zvorničkoj Bolnici. U prosjeku od pola godine do godinu dana. Zahvaljujući jasnoj strategiji rukovodstva Bolnice to više nije tako, a liste čekanja su ukinute.

Odluka rukovodstva zvorničke Bolnice da domaći ljekarski tim pojača stručnjakom iz Kliničkog centra Srbije Aleksandrom Gakovićem i obezbijedi kvalitetan materijal dala je rezultat. Liste čekanja na Očnom odjeljenju za operaciju katarakte su prošlost.

- Sada ovde operišemo pacijente vrlo brzo, po uočavanju katarakte. Svaki moj dolazak ovdje, doktori pripreme oko deset pacijenata kojima operišemo kataraktu.Obezbjeđen je kvalitetan materijal za implantaciju, rekao je Aleksandar Gaković, oftalmolog.

Intervencije se obavljaju bez problema, a oporavak je brz. Potvrđuje to i Zvorničanka Spomenka Radovanović.

- Operisala sam 12. maja lijevo, sad desno. Nisam puno čekala, primili su me. Vrlo je uspješno, ljekari su pozitivni, prema tome ja sam zadovoljna, istakla je Spomenka Radovanović, pacijent.

Svi pripremni pregledi za operaciju katarakte su besplatni, što je dodatna pogodnost.

- Ovom prilikom takođe pozivam sve naše sugrađane regije Birač, a takođe sve pacijente iz Republike Srpske da nam se jave jer bukvalno za operaciju katarakte više lista čekanja ne postoji. Svako ko želi da operiše kataraktu u našoj bolnici može da se javi i u roku od sedam dana, najdalje sedam dana može da izvrši operaciju, naglasio je Ivan Popović, direktor ЈZU Bolnica Zvornik.

Želja nadležnih je da se u budućnosti i sve druge liste čekanja "skrate", a samim time i poboljša usluga u zvorničkoj Bolnici.