latinica  ћирилица
04/01/2019 |  13:30 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Srpska lista ostaje u opoziciji

Srpska lista saopštila je da njeni poslanici neće učestvovati u radu parlamenta samoproglašenog Kosova sve dok Priština ne povuče odluku o uvođenju taksa od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, čime je ugrožen opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
Srpska lista - Foto: RTRS
Srpska listaFoto: RTRS

Iz Srpske liste ističu da, zbog dezinformacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, žele da naglase da je jasan stav poslanika Srpske liste da ne učestvuju u radu tog parlamenta dok se ne povuče odluka o taksama.

"Ponavljaćemo to dokle god ne shvate oni koji su u Prištini i na Zapadu navikli da imaju svoje Srbe da na nas u toj raboti ne računaju", poručuju iz Srpske liste.

Navodeći da je devet poslanika Srpske liste dobilo mandat podrškom 90 odsto svojih sunarodnika, iz Srpske liste poručuju da su uvijek uz svoj narod i da neće promijeniti svoju odluku.

U saopštenju se navodi da je poslanik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović i dalje dio vladajuće koalicije Ramuša Haradinaja i da glasa za sve što predlože kosovski Albanci, za razliku od poslanika Srpske liste.