latinica  ћирилица
04/01/2019 |  13:58 | Autor: SRNA

DŽaferović i Komšić čestitali Božić pravoslavnim vjernicima

Član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović čestitao je danas nastupajući Božić Njegovom visokom preosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima u nadi da će se duh zajedništva, uvažavanja i razumijevanja iz porodičnih krugova i bogomolja preliti na cijelo društvo.
Šefik DŽaferović i Željko Komšić (Foto: BHRT) -
Šefik DŽaferović i Željko Komšić (Foto: BHRT)

"Vjerski praznici su vrijeme kada do izražaja dolaze vrijednosti zajedničkog života, koje krase viševjekovnu tradiciju u BiH", navodi se u DŽaferovićevoj čestitki.

DŽaferović je mitropolitu Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima poželio da Božić provedu u miru, zdravlju i sreći, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima u BiH i dijaspori povodom Božića, saopšteno je iz Predsjedništva.

"U ovim danima slavlja želim vam da budete okruženi porodicom i dragim ljudima, ne zaboravljajući vrijednosti koje tradicionalno njegujemo na našim prostorima. Solidarnošću, brigom za drugoga i poštovanjem drugačijeg trebamo graditi bolje društvo za naše buduće generacije", navodi se u Komšićevoj čestitki.