latinica  ћирилица
04/01/2019 |  15:29 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Srebrenica ostala bez autobuske stanice

Autobuska stanica u Srebrenici zatvorena je zbog dugova zvorničkog saobraćajnog preduzeća "Drinatrans", u čijem je vlasništvu.
Autobuska stanica, Srebrenica - Foto: RTRS
Autobuska stanica, SrebrenicaFoto: RTRS

Informaciju da je u Srebrenici zatvorena autobuska stanica, građani ove opštine različito tumače. Za jedne je ovo veliki problem dok drugi ističu da se ništa neće promjeniti s obzirom da ni do sada nisu koristili ovu autobusku stanicu.

Iz preduzeća „Drina trans“ nismo dobili odgovor šta je razlog za zatvaranje ove stanice. Direktor "Drinatransa" Momčilo Radović ranije je izjavio da je ovo preduzeće bilo žirant poslovnom partneru koji nije izmirio dugovanja, pa je srebrenička autobuska stanica oduzeta kao zalog.

Načelnik opštine Srebrenica ističe da nije upoznat sa detaljima ove odluke te da je autobuska stanica u privatnom vlasništvu na čije poslovanje i odluke opština nije mogla da utiče.

-Informaciju koju imam jeste da je prethodna firma koja je bila vlasnik otišla u stečaj. To je sve što znamo - ističe načelnik Mladen Grujičić.

Iako je autobuska stanica zatvorena sve ugovorene autobuske linije i dalje će funkcionisati po istom redu vožnje, a alternativa za srebreničane do najbližih opština biće i linijski taksi prevoz.